fbpx
verwijderen van

Tatoeages

Wij behandelen

 • Alle kleuren tatoeages
 • Permanente make-up (PMU wenkbrauwen)
 • Straatvuil in de huid
 • Puntjes na bestraling

Tatoeages zijn populairder dan ooit en steeds meer mensen kiezen voor deze (zo goed als) permanente vorm van huidversiering. Met de toename van het aantal gezette tatoeages, is ook de vraag naar tatoeage verwijdering de afgelopen jaren flink gestegen.

Toch merken we bij Sen Aesthetics dat het niet voor iedereen duidelijk is hoe dit in zijn werk gaat en er veel vragen spelen bij mensen die een verwijderingsbehandeling overwegen. Spijt van uw tatoeage en nieuwsgierig? Op deze pagina vertellen we u graag meer.

onze

Werkwijze

Waar tatoeages ooit voor altijd waren, hoeft dat nu gelukkig niet meer zo te zijn. Verwijdering is mogelijk gemaakt door de ontdekking dat het pigment van de tatoeage inkt kapot gaat van laserlicht. Hiervoor is laserlicht nodig met veel kracht en snelheid, omdat tatoeages vaak diep in de huid geplaatst worden met het doel permanent te zijn. U kan zich voorstellen dat ze daarom ook vrij hardnekkig zijn en zich niet eenvoudig laat verwijderen.

Gelukkig werken bij Sen Aesthetics met de Clearlift technologie van de Harmony XL Pro). Deze lasertechnologie met een hoge intensiteit en gigantische snelheden, maakt gebruik van een smalle pulsbreedte om het comfort te vergroten, zonder af te doen aan de effectiviteit van de behandeling. De pigmentdeeltjes worden afgebroken door het absorberen van de straling, waarna je lichaam de reststoffen opruimt. Hierdoor wordt uw huid op die plek eventjes erg wit, maar dit trekt vanzelf weer weg en is een teken dat de behandeling aanslaat.

Maak een

Afspraak

aantal

Behandelingen

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft varieert per persoon en tatoeage. Hoe diep is het pigment bijvoorbeeld in de huid aangebracht en hoe intens is de verwijderen tekst of afbeelding?

Bij een zelf gezette tatoeage zit de inkt vaak oppervlakkiger in de huid, terwijl een professionele tatoeage relatief diep zit. Ook maakt het uit of het gaat om een fineline tatoeage met hele dunne lijntjes, of juist een groter, volledig ingekleurd oppervlak.

Hoe dan ook, een tatoeage zal nooit helemaal verdwijnen in 1 behandeling en we kunnen slechts een ruwe indicatie geven van het aantal behandelingen dat in de meeste gevallen genoeg blijkt te zijn.

 • Zelf gezette tatoeages – 3 tot 5 behandelingen
 • Permanente make-up – 4 tot 6 behandelingen
 • Professionele tatoeages – 7 tot 12 behandelingen

Herstel & Nazorg

Na een tatoeage verwijdering, zal de gelaserde huid geïrriteerd zijn en branderig aanvoelen. Hierbij is ook enige roodheid en zwelling volkomen normaal, dus maakt u zich geen zorgen als dit nog enkele uren zo blijft. U kunt hiervoor de huid bij thuiskomst eventueel nog koelen met een coolpack of koud washandje.
Het intense laserlicht heeft uw huid daarnaast ook erg kwetsbaar gemaakt en de nazorg voor een optimaal herstel is vrij vergelijkbaar met die van een tatoeage zelf. 

Dit betekent het volgende:

 • Stel de gelaserde huid de eerste 4 weken na behandeling niet bloot aan de zon;
 • Plak het gebied af indien u toch de zon in moet en kleren het niet bedekken;
 • Wacht na behandeling enkele dagen met hevig sporten of saunabezoek;
 • Krab niet aan de huid wanneer deze jeukt, ook niet bij blaar- of korstvorming;
 • Smeer de huid zolang deze trekkend, droog of gevoelig aanvoelt regelmatig in met Bepanthen of een vergelijkbare crème
Bekijk onze

Tarieven

wanneer kan ik

Beginnen?

Voor een optimaal resultaat raden wij enkele preventieve maatregelen aan, waaronder het vermijden van zonbruining enkele weken voorafgaand aan de behandeling. Deze factoren kunnen van invloed zijn op hoe snel u de behandeling kan beginnen. Als u interesse heeft in een tatoeage verwijdering, kunt u contact met ons opnemen en maken we samen het beste behandeltraject mogelijk dat op uw wensen aansluit.

× Chat met ons