fbpx
FAQ

Vragen?

Wat is een Soprano Ice Laser?

De Soprano Ice Laser is het meest geavanceerde laserapparaat op het gebied van ontharen. Het zorgt voor een effectieve ontharing en maakt een definitief resultaat mogelijk.

Hoe werkt de Soprano Ice Laser?

De Soprano Ice Laser werkt volgens de Soprane ICE SHR methode. Met deze technologie worden haarfollikels beschadigd door herhaalde, korte energie pulsen. Dit is veiliger dan een enkele puls van hoge energie die de huid kan verwonden. De SHR methode heeft in meerdere onderzoeken aangetoond de veiligste methode te zijn van laser ontharing voor alle huidtypes.

Is definitief ontharen met Soprano Ice Laser veilig voor de gebruinde huid en donkere huid?

Ja. Hoewel de donkere huid extra gevoelig is voor de warmte die vrijkomt bij een laserbehandeling heeft de werkwijze van de Soprano ICE SHR bewezen veilig te zijn voor alle huidtypes. In plaats van hoge energiepulsen die schadelijk zijn voor een melaninerijke huid, verwarmt SHR de huid geleidelijk met korte pulsen. Dit maakt SHR de veiligste laseroptie voor iedereen.

Wanneer mag je absoluut niet gelaserd worden?
  • Bij gebruik van bepaalde medicijnen met een waarschuwing voor lichtgevoeligheid. (Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, maar ook voor licht in het spectrum 580 – 850 nm.) Bijvoorbeeld: roaccutane, isotretoine/ vitamine A creme, antidepressiva, St. Janskruid, antibiotica of penicilline.
  • Tijdens zwangerschap
  • Bij een keloïde reactie van wondjes op de huid (verdikt/verbreed littekenweefsel)
  • Bij huidkanker en leukemie
Hoelang voor de laserbehandeling moet ik scheren?

We verzoeken u het te behandelen gebied 24 uur van tevoren te scheren, dit draagt bij aan een optimaal resultaat. Daarnaast dient u minimaal 6 weken voorafgaand aan de behandeling te stoppen met epileren, waxen of gebruik te maken van de Epilady of ontharingscreme. De haarzakjes kunnen hierdoor beschadigen, waardoor de behandeling niet effectief kan worden uitgevoerd.

Hoeveel weken zitten er tussen de laserbehandelingen?

Ideaal gezien neemt u 4 tot 6 weken rusttijd tussen de behandelingen, zodat uw haar telkens in een groeifase zit bij het laseren. Dit is een vereiste voor een goede behandeling, omdat er alleen tijdens een groeifase pigmentvorming in het haartje plaatsvindt.

Is laseren met de Soprano Ice pijnlijk?

De Soprano Ice staat bekend als een relatief pijnvrij laserapparaat. Natuurlijk heeft iedereen een andere pijngrens en zijn uitzonderingen mogelijk, maar het merendeel van onze cliënten geeft aan vrijwel geen pijn te ervaren.

Bij intieme delen is de behandeling vanzelfsprekend iets gevoeliger, maar ook hier blijkt de behandeling meestal goed te verdragen. Het gevoel dat u ervaart is van korte duur en verdwijnt zeer snel weer.

Wat kan ik verwachten na de eerste laserbehandeling?

Het resultaat na de eerste behandeling is per persoon verschillend. Bij de een slaat het sneller aan de bij de ander, maar na elke laserbehandeling zal steeds meer resultaat zichtbaar zijn. Dit merkt u in het dunner worden van de haren en een afname in dichtheid van het aantal haren. Na de derde behandeling zult u waarschijnlijk al wat kale plekken tegenkomen. Hierdoor voelen bijvoorbeeld de oksels, bikinilijn of benen veel minder stoppelig aan.

Onze cliënten zijn zeer enthousiast over de resultaten en geven vaak aan dat het hun verwachtingen heeft overtroffen.

Vanaf welke leeftijd kan gelaserd worden?

We raden aan om op zijn vroegst vanaf 16 jaar te beginnen met ontharen. Het lichaam zit gedurende de pubertijd namelijk nog volop in de ontwikkeling en door de grote hoeveelheid hormonen kan het voorkomen dat er na een laserbehandeling toch nog nieuwe haren tevoorschijn komen.

Bij laseren onder de 18 jaar is toestemming en aanwezigheid van de ouders vereist.

Maak een

Afspraak

× Chat met ons